Årets ros 2017

'Morden Centennial' - årets ros 2017-kandidat10 kandidater till Årets Ros 2017 är nominerade.

Projektgruppen Rosens Dag har nominerat tio av de allra mest odlingsvärda rosorna till titeln Årets Ros 2017.

Vill du se vilka de är? Klicka här för att se ett bildspel.

På Rosens Dag den 2 juli kommer en av de nominerade rosorna att koras till Årets Ros 2017. På Rosens Dags hemsida kan du läsa mer om de olika rosorna.

På deras hemsida kan du även läsa detta:

“Den 2 juli är det Rosens Dag! Då njuter rosälskare över hela landet av underbar rosblomning, även om det är olika sorter som blommar i norr och söder. Dessutom har Rosa namnsdag.

Rosens Dag är också ett projekt med målsättningen att öka intresset för och kunskapen om rosor. Det gör vi genom den här hemsidan och genom att arrangera och uppmuntra till rosaktiviteter över hela landet. Framför allt i samband med Rosens Dag och därpå följande helg.

Rosens Dag bygger på samverkan mellan Svenska Rosensällskapet, Programmet för Odlad Mångfald (POM) och GRO Plantskolor. “

Fyra av Sveriges främsta roskännare bildar Rosens Dags nomineringsgrupp. Den nominerar varje år tio av de allra bästa rosorna för svenska förhållanden till Årets Ros.
Bland de nominerade finns skilda växtsätt, användningsområden, blomfärger och blomningstider representerade. Men gemensamt för alla tio är att de är mycket vackra och friska rosor som är säkert härdiga i de angivna zonerna.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.